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Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA Tacuarembó.
Fecha :  19/09/2016
Actualizado :  21/09/2016
Tipo de producción científica :  Trabajos en Congresos/Conferencias
Autor :  SAÑUDO, C.; MONTOSSI, F.; OLIVER, M.A.; CAÑEQUE, V.; SAN JULIÁN, R.; CAMPO, M.M.; FONT I FURNOLS, M.; ÁLVAREZ, I.; DE LA FUENTE, J.; DÍAZ, M.T.; BRANSCHEID, W.; NUTE, G.R.
Afiliación :  CARLOS SAÑUDO, Facultad de Veterinaria, Univ. de Zaragoza.; FABIO MARCELO MONTOSSI PORCHILE, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; Centro de Tecnología de la Carne, IRTA, España.; Departamenteo de Tecnolocía de los Alimentos, INIA, España.; ROBERTO SAN JULIAN SANCHEZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; Facultad de Veterinaria, Zaragoza, España.; MARÍA FONT I FURNOLS, Centro de Tecnología de la Carne, IRTA, España.; Departamenteo de Tecnolocía de los Alimentos, INIA, España.; Departamenteo de Tecnolocía de los Alimentos, INIA, España.; Departamenteo de Tecnolocía de los Alimentos, INIA, España.; Institute for Meat Production and Market Research, Alemania.; Division of Farm Animal Science, Reino Unido.
Título :  Evaluación y promoción de la calidad de la carne uruguaya y otros productos agroalimentarios sobre la base de los estándares de calidad de la Unión Europea y en función de distinto sistemas productivos del Uruguay: objetivos y material utilizado.
Fecha de publicación :  2006
Fuente / Imprenta :  In: JORNADA SOBRE PRESENTACIÓN DE RESULTADOS DEL PROYECTO, MADRID, MARZO, 2006; SAÑUDO, C.; MONTOSSI, F. (Coord.).Madrid: INIA (España), 2006.
Páginas :  p. 11-15
Idioma :  Español
Notas :  Contiene presentación oral de C. Sañudo, p. 17-22.
Contenido :  Objetivos: Conocer la aceptabilidad de la carne bovina y ovina producida en Uruguay, en relación con diversos tipos de carnes producidas en Europa, por parte del consumidor europeo. Analizar la calidad de la grasa y composición química, de la carne uruguaya y europea.
Palabras claves :  ACEPTABILIDAD; CALIDAD DE LA GRASA Y FLEVOR.
Thesagro :  CALIDAD DE CARNE; URUGUAY.
Asunto categoría :  L01 Ganadería
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/6051/1/JORNADA-2006.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Tacuarembó (TBO)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
TBO101458 - 1PXIPC - PP641.36 JORe2006EN 7000

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Acceso al texto completo restringido a Biblioteca INIA Las Brujas. Por información adicional contacte bibliolb@inia.org.uy.
Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA Las Brujas.
Fecha actual :  21/02/2014
Actualizado :  05/12/2018
Tipo de producción científica :  Capítulo en Libro Técnico-Científico
Autor :  SCHOLBERG, J. M. S.; DOGLIOTTI, S.; LEONI, C.; CHERR, C. M.; ZOTARELLI, L.; ROSSING, W. A. H.
Afiliación :  JOHANNES M. S. SCHOLBERG, Biological Farming Systems, Wageningen University, The Netherlands; SANTIAGO DOGLIOTTI, Facultad de Agronomía, Universidad de la República, Uruguay; CAROLINA LEONI VELAZCO, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; COREY M. CHERR, Dept. of Plant Sciences, University of California, USA; LINCOLN ZOTARELLI, Agricultural and Biological Engineering Dept., University of Florida, USA; WALTER A. H. ROSSING, Biological Farming Systems, Wageningen University, The Netherlands.
Título :  Cover crops for sustainable agrosystems in the Americas.
Fecha de publicación :  2010
Fuente / Imprenta :  In: Lichtfouse E. (eds) Genetic Engineering, Biofertilisation, Soil Quality and Organic Farming. Sustainable Agriculture Reviews, vol 4. Springer, Dordrecht.
Páginas :  pp 23-58
ISBN :  978-90-481-8740-9 // Online ISBN 978-90-481-8741-6
DOI :  10.1007/978-90-481-8741-6_2
Idioma :  Inglés
Notas :  Chapter history: First Online: 23 March 2010.
Contenido :  ABSTRACT. Rapid depletion of global fertilizer and fossil fuel reserves, combined with concerns about global warming, have resulted in increased interest in alternative strategies for sustaining agricultural production. Moreover, many farmers are being caught in a vicious spiral of unsustainability related to depletion and degradation of land and water resources, increasing labor and input costs, and decreasing profit margins. To reduce their dependence on external inputs and to enhance inherent soil fertility, farmers, thus, may opt to employ farm-generated renewable resources, including the use of cover crops. However, perceived risks and complexity of cover-crop-based systems may prevent their initial adoption and long-term use. In this review article, we provide a historic perspective on cover-crop use, discuss their current revival in the context of promotion of green technologies, and outline key selection and management considerations for their effective use. Based on reports in the literature, we conclude that cover crops can contribute to carbon sequestration, especially in no-tillage systems, whereas such benefits may be minimal for frequently tilled sandy soils. Due to the presence of a natural soil cover, they reduce erosion while enhancing the retention and availability of both nutrients and water. Moreover, cover-crop-based systems provide a renewable N source, and can also be instrumental in weed suppression and pest management in organic production systems. ... Presentar Todo
Palabras claves :  COVER CROPS; GREEN MANURE; GREEN TECHNOLOGIES; MANAGEMENT; NEMATODE; PEST CONTROL; SUSTAINABLE AGRO SYSTEMS.
Asunto categoría :  --
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Las Brujas (LB)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LB3168 - 1PXIPL - DD
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